En viktig del av en god opplevelse er fokus på utstyr og sikkerhet. Her på Sjoa Raftingsenter har sikkerhet alltid første prioritet, og du vil alltid bli utstyrt med nødvendig utstyr.

Vi har svært strenge sikkerhetsrutiner når det gjelder våre aktiviteter og vi har aldri hatt alvorlige ulykker på elva i løpet av de 35 årene vi har drevet med rafting i Sjoa. Sikkerhet har alltid vært og vil alltid være første prioritet, og alle våre aktiviteter er tilrettelagt slik at gjestene våre skal føle seg trygg.

Skoler og andre grupper kommer tilbake til oss år etter år fordi vi har topp kvalitet og sikkerhet på våre aktiviteter.

TRENING OG OPPLÆRING

Etter å ha vært igjennom trening på land og i rolig vann, vil du være godt forberedt på sikkerhet, situasjonsforståelse og utstyr.
Enhver med normal fysisk form vil være i stand til å takle de utfordringene som aktiviteten byr på.

INSTRUKTØRER/GUIDER

Våre guider er sertifisert etter standard av det Internasjonale Raftingforbundet IRF og har lang erfaring både i Sjoa og internasjonalt. Alle har sikkerhets-, rednings-  og førstehjelpskompetanse.

Hver båt har med en profesjonell internasjonalt sertifisert raftingguide som har ansvaret for sin flåte.
I tillegg er det alltid med andre guider på turen, enten som ledere i egne flåter, som sikkerhetsmannskap eller i egen sikkerhetsbåt.

VANNSTAND

Vannstanden i elva blir målt før hver tur. Vi har en målestasjon som registrerer vannstanden fortløpende, og turene planlegges ut ifra vannstanden den aktuelle dagen. Vi har forskjellige strekninger som vi benytter avhengig av vannstanden i elva. Dersom vannstanden i Sjoa anses å være for høy, legger vi turen til en annen elv, f. eks Otta-elva. Otta- elva er en bred og relativt rolig elv som vi benytter til våre turer med familerafting, og kan være et fint alternativ til de som ønsker en roligere tur.

UTSTYR

Hos oss er alt nødvendig utstyr du trenger for en god opplevelse inkludert i prisen.
Grunnleggende utstyr består av hjelm, flytevest, 5mm neopren våtdrakt og sko eller rafting boots.
I tillegg får du utstyr spesielt tilpasset aktivitet - eksempelvis flippers, elvebrett, klatreutstyr osv.

Vårt utstyr og våre rutiner er underlagt kontroll av Direktoratet for Sikkerhet og Beredskap (DSB) og godkjent etter gjeldende CE-standard (Europeisk standard.)

Vi driver med rafting fram til begynnelsen av oktober, og det er utstyret som avgjør om temperaturen oppleves som komfortabel eller ikke.

PÅKLEDING

Vi anbefaler å alltid ha med skikkelige klær tilpasset værforhold.
På kalde dager anbefaler vi ull- eller superundertøy til å ha under våtdrakt, noe som gjør at temperaturen i elva ikke oppleves som noe problem.
For sikkerhets skyld anbefaler vi en titt på pakkelisten.

FØRSTEHJELP

Våre guider er sertifisert etter standard av det Internasjonale Raftingforbundet IRF og har lang erfaring både i Sjoa og internasjonalt.
Alle har sikkerhets-, rednings- og førstehjelpskompetanse.

FORSIKRING

Vi har en ansvarsforsikring som dekker skader/ulykker vi som arrangør har ansvar for.
Forsikringssummen her er inntil kr. 10 000 000.

De fleste forsikringsselskaper har reiseforsikring som dekker våre aktiviteter, dette bør deltakerne undersøke hos sitt forsikringsselskap. Vi kan om ønskelig tilby forsikring gjennom Gjensidige Otta.

For å kunne tegne denne forsikringen, må vi ha deltakernes navn og fødselsnummer.

Bestill her Kontakt oss