Ekstrem rafting på Sjoa

Aktiviteter

En verden full av ville naturopplevelser, spenning og mye moro. Rating, juving, elvebrett, brupendling, rappellering, 5-kamp, fisking og bading.

Lavvo i Villmarkscampen

Bo & spise

Av overnattingsmuligheter kan du velge mellom hytter, lavvo og camping. Du har også tilgang til et enkelt felles kjøkken og felles sanitæranlegg med toaletter og gratis dusj.

En glad gjeng på tur

Pakker

Blant våre mest populære pakker finner du våre firmaturer, klasseturer og utdrikningslag. Vi tilbyr også weekendpakker spekket med aktiviteter for enhver.

Litt historie

Høsten 1983 var Grethe Høstaker og Kjell Fladen på bjørnejakt i Canada. Der opplevde de hvordan små effektive båter ble brukt på elva, og fikk for første gang oppleve rafting.

Sjoa Raftingsenter er den originale raftingen på Sjoa, siden 1984

Frilufts- og villmarksentusiaster som de var, tok de dette hjem til Norge og startet i 1984 Norwegian Wildlife and Rafting AS. NWR fokuserte på friluftsopplevelser som rafting, juving og villmarksaktiviteter og var det første i sitt slag i Norge og Skandinavia.

I søken etter egnede elver ble første raftingturer gjort i Hallingdalselva, og den første raftingturen i Sjoa i 1984. Selskapet etablerte seg på Randsverk, ved inngangen til Murudalen ved elva Sjoa. I dag holder vi til på Varphaugen Gård mellom Sjoa og Otta.

De første guidene ble hentet til Norge fra USA i 1984. Disse var erfarne og høyt respekterte over hele verden. Nytt og moderne utstyr ble kjøpt inn. For å utvikle kompetanse og sikkerhet i Norge startet vi sommeren 1989 Norges første raftingskole, og var ment som et tilbud til de som ville bli guider i NWR. Instruktørene var erfarne folk fra både USA og Norge.

Her kan du lese mer om sikkerhet, instruktører og utstyret vi bruker.

I starten ble rafting sett på som en ekstremsport for spesielt interesserte, men takket være profesjonalitet og gode sikkerhetsrutiner bidro vi til å gjøre sporten tilgjengelig for alle.

I 2014 ble vi offisielt kåret til Gaselle-bedrift - takket være hardt og målrettet arbeid av dyktige medarbeidere og samarbeidspartnere gjennom flere år.

Sjoa Raftingsenter i dag

Sjoa Raftingsenter gir skoleklasser, turister, friluftsfolk, firmaer og organisasjoner opplevelser de sent glemmer.
Opp igjennom hatt gleden av å dele mange fantastiske naturopplevelser med tusenvis av friluftsentusiaster, inkludert både kongelige, toppidrettsfolk og andre kjendiser.

I dag er rafting en aktivitet for folk flest, og i sesongen bringer vi daglig gjester trygt nedover strykene i Sjoa, Otta og Lågen til stor glede og begeistring for alle som deltar. Vi har turer for alle nivåer: tøffe ekstremturer i øvre del av Sjoa, og såkalte «normalturer» som passer de fleste og familieturer for deltakere fra 6 år og oppover til 80+.

Velkommen til Sjoa Raftingsenter!

Bestill her Kontakt oss